אוסטאופורוזיס, מצב המאופיין בעצמות מוחלשות ובסיכון מוגבר לשברים, מצריך גישה פרואקטיבית לשמירה על בריאות העצם והמצב הכללי. ד”ר אלעד לאור, גריאטר ומנהל רפואי, מכיר היטב מקרים רבים של אוסטאופורוזיס בגילאים מתקדמים. כדי להתמודד טוב יותר, להלן חמישה הרגלים בריאים שיעזרו לנהל ולמנוע אוסטאופורוזיס:
- תזונה עשירה בסידן: צריכת סידן מספקת היא חיונית לבריאות העצם. שלבו מזונות עשירים בסידן כגון מוצרי חלב, ירקות ירוקים, עלים, שקדים ומזונות מועשרים בתזונה שלכם. מבוגרים זקוקים בדרך כלל ל-1,000 עד 1,200 מ”ג סידן ביום. צריכה עקבית מסייעת לשמור על צפיפות עצם וחוזק.
- צריכת ויטמין D: ויטמין D חיוני לספיגת סידן. כדאי לשהות בחוץ כדי להפיק תועלת מחשיפה לאור השמש (בזהירות כמובן), המגרה את ייצור ויטמין D בעור. בנוסף, כדאי לכלול מזון עשיר בוויטמין D כמו דגים שומניים, חלמונים וחלב מועשר בתזונה שלכם, או שקלו תוספי מזון במידת הצורך, לאחר התייעצות עם רופא.
- פעילות גופנית סדירה: ד”ר אלעד לאור מסביר כי תרגילי נשיאת משקל והתנגדות מועילים במיוחד לבריאות העצם. פעילויות כמו הליכה, ריצה, ריקוד והרמת משקולות, מעוררות יצירת עצם ועוזרות לשמור על צפיפות העצם. מומלץ לבצע לפחות 30 דקות של פעילות גופנית ברוב ימות השבוע.
- הימנעו מעישון וצריכת אלכוהול מוגזמת: עישון וצריכת אלכוהול מופרזת יכולים להאיץ את אובדן העצם. הפסקת עישון והגבלת צריכת אלכוהול לרמות מתונות (עד משקה אחד ליום לנשים ושניים לגברים) יכולים לסייע בשמירה על בריאות העצם ולהפחית את הסיכון לשברים הקשורים לאוסטאופורוזיס.
- ניטור בריאות העצם: בדיקות צפיפות עצם סדירות, במיוחד עבור אנשים בסיכון גבוה יותר, הן חיוניות. בדיקות אלו מסייעות במעקב אחר בריאות העצם ובזיהוי מוקדם של אוסטאופורוזיס, ומאפשרות התערבות בזמן עם שינויים באורח החיים או תרופות שנקבעו על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות.
Rate this post